OBVESTILO


Obveščamo vas, da je vstop za zunanje obiskovalce Varstveno delovnega centra omogočen v VDC le pod preverjanjem PCT pogoja. Preverja se z aplikacijo NIJZ.

Če kot dokazilo o izpolnjevanju pogoja PCT predložite digitalno COVID potrdilo EU v digitalni ali papirnati obliki, opremljeno s kodo QR, se preverjanje opravi z aplikacijo za odčitavanje kode QR.

  1. člen Odloka o načinu ugotavljanja izpolnjevanja pogojev prebolevnosti, cepljenosti in testiranja v zvezi z nalezljivo boleznijo COVID-19 (Uradni list RS, št. 126/21):
    (1) Če se kot dokazilo o izpolnjevanju pogoja PCT predloži digitalno COVID potrdilo EU v digitalni ali papirnati obliki, opremljeno s kodo QR, oseba iz prejšnjega člena izpolnjevanje pogoja PCT preveri z aplikacijo za odčitavanje kode QR (v nadaljnjem besedilu: aplikacija), ki jo zagotavlja in z njo upravlja Nacionalni inštitut za javno zdravje. Če se kot dokazilo o izpolnjevanju pogoja PCT predloži drugo potrdilo oziroma dokazilo v skladu z odloki iz prejšnjega člena, oseba iz prejšnjega člena izpolnjevanje pogoja preveri z vpogledom v to potrdilo oziroma dokazilo.

    Če kot dokazilo o izpolnjevanju pogoja PCT predložite drugo potrdilo oziroma dokazilo se izpolnjevanje pogoja PCT preveri z vpogledom v to potrdilo oziroma dokazilo. To so:
  • dokazilo o negativnem rezultatu testa PCR, ki ni starejši od 72 ur, oziroma z dokazilom hitrega antigenskega testa (HAG), ki ni starejši od 48 ur,
  • dokazilo o pozitivnem testu PCR, starim najmanj deset in največ 180 dni,
  • dokazilo o prebolelosti in potrdilom o cepljenju z enim odmerkom cepiva
  • dokazilo o cepljenju proti covidu-19.

 

Za razumevanje se vam zahvaljujemo.

 

Mag. Borut Grabrijan, direktor VDC Črnomelj